Skötselråd

GRUNDLÄGGANDE EFTERVÅRD

 

Själva syftet med att rengöra en läkande piercing är att avlägsna döda hudceller och vätska som utsöndrat från din kropp, så väl som eventuell smuts och bakterier man kan ha samlat på sig under dagen. Egentligen så tar du inte hand om såret med hjälp av medicin eller får det att läka, utan du håller istället området rent under tiden som kroppen läker sig själv. Normal hygien och sunt förnuft, med extra uppmärksamhet till det piercade området, är allt som behövs. Du kan bäst avgöra vad som fungerar bäst för dig genom att lyssna till din kropp. Den kommer att säga ifrån om du gör något fel. Skulle du behöva en hjälpande hand så är det bara att komma förbi studion eller höra av dig via telefon eller mail.

Nygjorda piercings bör rengöras en till två gånger varje dag, beroende på din hudkänslighet, dina aktiviteter och den miljö du befinner dig i. Fortsätt att rengöra din piercing under hela läkningstiden, men tänk på att din piercing kan bli irriterad om du tvättar din piercing för mycket eller att använder flera produkter samtidigt. Du tvättar väl inte dina händer med tre olika tvålar efter sig, så varför göra så med din piercing?

OVANFÖR HALSEN

Tvätta med Antiseptic solution. Mjuka upp området genom att skölja försiktigt med ljummet vatten. Applicera därefter Antiseptic solution med en tops eller kompress. Se till att komma nära smycket så att eventuella sårskorpor följer med. Om mildare effekt önskas; skölj med vatten efteråt.
De 2 första veckorna rekommenderas att ni tvättar 2 gånger per dag.
De följande 4 veckorna kan ni trappa ned på användningen. Hitta en balans som passar er.
Undvik smink och starkt parfymerade produkter vid piercingen i början. Det kan irritera mer än ni tror.
Låt smycket sitta i under hela läketiden. Är ni osäker på om/när ni kan byta smycke, är ni välkommen tillbaka till oss.

NEDANFÖR HALSEN

Tvätta med Antiseptic Bodysoap. Ta några droppar i handen, löddra upp och tvåla in piercingen. Låt verka i 30-60 sekunder. Skölj noggrant med vatten efteråt.
De 2 första veckorna rekommenderas att ni tvättar 1 – 2 gånger per dag.
De följande 4 veckorna kan ni trappa ned på användningen. Hitta en balans som passar er.
Låt smycket sitta i under hela läketiden. Är ni osäker på om/när ni kan byta smycke, är ni välkommen tillbaka till oss för efterkontroll.

ORALA PIERCINS

Skölj med 10-15 ml Antiseptic Mouthwash i 30 sekunder.
De första 7 – 10 dagarna rekommenderas att ni sköljer munnen 2 gånger per dag.
De följande 4 veckorna rekommenderas god munhygien. Drick vatten efter varje måltid samt borsta tänderna morgon och kväll.
Håll munhålan väl kyld de 5 första timmarna efter gjord piercing för att hålla svullnaden nere. Undvik oral kontakt, t.ex. tungkyssar, tuggummi, bita på naglar och dylikt.
Lek inte med ert smycke och undvik att bita i det. Ärrvävnad kan lätt uppstå och tänder är dyra.
Vid tungpiercing brukar man kunna byta till ett kortare smycke efter ca 4 – 6 veckor. Vid läppiercing bör ni byta till kortare/mindre smycke efter ca 6 – 8 veckor.

SPECIFIKT OM ORALA PIERCINGS

Orala piercings som tunga, läppar och mouche läker snabbt och enkelt, ofta mellan 6 – 10 veckor, föutsatt att du sköter om dem. Smycke kan bytas efter läkning eller på rekommendation av din piercer, men bör aldrig tas ur under läkningen ens för korta perioder. Dessa piercings kan dra ihop sig väldigt snabbt utan smycke i, ibland på bara några minuter. Detta gäller speciellt för tungpiercings. Gillar du din piercing, se till att behålla smycket i. Om du måste dölja den, prata med din piercer om genomskinliga retainers och kulor i plast. Kontrollera även då och då att kulorna sitter väl åtskruvade.

SVULLNAD

Du kan förvänta dig att din piercing kommer att vara svullen under flera dagar, med överbliven svullnad ungefär en månad. Genom att suga på isbitar och dricka isvatten hjälper du kroppen att hålla svullnaden nere och mildrar känslan i munnen. Håll huvudet högt, gärna med dubbla kuddar när du skall sova, och försöka att inte prata alltför mycket. Undvik blodförtunnande medel som aspirin, alkohol och andra stimulanter samt saker som får ditt hjärta att slå snabbt. Försök att undvika sugrör och pipor, då sugandet kan orsaka blödning och extra svullnad. Ät det som känns bekvämt, men försök att undvika kryddstark, syrlig eller varm mat under första veckan, då de kan vara väldigt irriterande för din piercing. Kamomillte under de första dagarna kan hjälpa till att reducera svullnaden och mildra känslan i munnen. Låt det svalna eller kyl det och håll det kvar i munnen när du dricker det.

För att tillåta svullnad är alltid längden på det initiala smycket längre än det smycke som kan bäras när det är läkt. När svullnaden har lagt sig och piercingen är läkt kan du byta till en kortare stav eller mindre diameter på ring. Om du går med för stort smycke i kan riskera att flisa tänderna, irritera tändköttet, få ärrvävnad eller annan oral skada. Var dock tålmodig! Genom att byta till mindre smycke för tidigt kan du orsaka mer svullnad och förlänga läkningen. Vänta tills du är läkt eller konsultera med din piercer.

RENGÖRING

Varje gång du har ätit, druckit eller rökt bör du skölja munnen med kallt, eller varmt, vatten. Vissa föredrar saltlösning, men det är en smaksak. Vissa använder även munskölj, men vi rekommenderar att man använder munskölj endast morgon och kväll.
Detta rensar munnen, mildrar eventuell smärta samt hjälper läkningen då du sköljer bort eventuellt irriterande saker. Det minskar även den vita utsöndringen som normalt samlas runt hålet och tar även bort rester från rökning. Ta en nypa havssalt i två deciliter varmt vatten. Om du har högt blodtryck eller hjärtproblem, kan du behöva använda saltlösning mindre ofta och istället skölja med varmt vatten. Rådfråga din läkare. Vill du dock använda munskölj, se till att den har så låg alkoholhalt som möjligt och använd den inte mer än 4-5 gånger per dag. Starkare munskölj (t.ex. Listerine) är på tok för starka.

LÄPP/KIND/MOUCHE

Utöver de råd som nämns här ovan, bör du även tvätta utsidan av din piercing morgon och kväll och gärna efter rökning. Antiseptiska lösningar tenderar att vara mest effektiva, speciellt där oljig hud, smink och rökning kan påverka. Steril koksaltlösning från Apoteket kan vara till hjälp om du behöver rengöra snabbt under dagen. Varm saltlösning på utsidan av piercingen kan underlätta för läkningen och minska sårskorpor och utsöndring. Ta inte bort sårskorpor med dina fingrar! Det kommer att förvärra situationen. Tvätta istället din piercing och blötlägg den oftare. Följ skötselråden under Eftervård av piercings.

GENERELLT

Försök att dra ned på rökning och undvik att tugga tuggummi eller leka med din piercing under läkningen. Undvik blöta kyssar och oralsex tills piercingen är läkt. Om du måste kyssa din partner, se till att han/hon rengör munnen först och rengör din egen mun efteråt. Kom ihåg, att det är ett öppet sår och ni kan komma att byta mer än bara bakterier med varandra. All utbyte av kroppsvätskor bör anses vara osäkert sex. Även om du lever i ett monogamt förhållande så har din partner annorlunda naturliga bakterier än dig, vilka kan leda till infektioner. Du låter väl inte din partner slicka dina andra sår väl?

Håll fingrarna borta från munnen! Slicka inte på fingrarna, bit inte på naglarna och rör inte piercingen under läkningen! Tänk på allt som du rört på en enda dag och på alla andra som rört samma saker. Detta gäller även att bita på pennor och dylikt. En ny tandborste kan vara till stor fördel. Efter den första veckan kan du försiktigt borsta din tunga och smycke när du borstar tänderna. Detta hjälper till att avlägsna bakterier och plack, speciellt på den undre kulan på en tungstav. Milda eller naturliga tandkrämer kan vara behagligare än starkare kommersiella varianter.

SPECIFIKT OM GENITALA PIERCINGS

Eftervården för genitala piercings är likadana för de flesta andra piercings, med antiseptiska tvålar som rekommenderad rengöringsprodukt. Genitala piercings är några av dem som läker snabbast, förutsatt att du sköter om dem, så de är ofta väldigt enkla att ta hand om. Följ råden under Skötselråd.

Blötläggning med varm saltlösning kan underlätta läkningen och mildra piercingen.
Ta en matsked havvsalt i en liter vatten och koka upp. Häll sedan upp det i ett shotglas eller engångsmugg och håll det över piercingen. För vissa piercings kan det vara lättare att blöta en kompress och hålla emot piercingen. Blötlägg så ofta du kan, i alla fall en till två gånger dagligen, under de första två veckorna. Detta hjälper även att minska smärta och kliande. Se till att använda havvsalt hellre än bordssalt, då bordssalt kan svida mer och även orsaka svampinfektioner.

SEX

Sexuella aktiviteter bör undvikas under de första två veckorna, men det är inte förbjudet under hela läkningstiden. Om du har sex under den perioden, se till att inte utsätta din piercing för onödigt stora påfrestningar och se till att tvätta rent din piercing efteråt. Detta gäller även för bröstvårtor. Skyddat sex under första månaden är att rekommendera.

Undvik utbyte av kroppsvätskor! Män bör använda kondom som inte är spermiedödande för att undvika riskeer för infektion. Oskyddat oralsex bör undvikas under hela läkningstiden, då det är ett av de enklaste sätten av skaffa sig en smärtsam infektion.

Många personer har sex för tidigt. Om din piercing blir öm eller irriterad, blötlägg med saltlösning då brukar problemeet lösa sig. Lyssna till din piercing och din kropp. Det är det enklaste sättet att upptäcka om du missköter eller utsätter din piercing för större påfrestningar än du borde.

KVINNOR

För en del kvinnor kan de antiseptiska tvålarna vara för starka och då kan varma saltlösningsbad vara ett bra substitut, kombinerat med koksaltsköljning. Steril koksaltlösning kan du köpa på Apoteket, och kan även vara bekvämt för en sval sköljning under dagen.

De flesta kvinnor får vare sig blåmärken eller blöder från genitala piercings, men det är en möjlighet och inget farligt om det skulle inträffa. Som med de flesta irritationer kan varm saltlösning både kännas bra och underlätta läkningen.

Gällande Princess Albertina piercingen, se till att urinera efter rengöring eller sexuell kontakt, oral eller vaginal, för att rensa urinröret.

MÄN

Tvål och andra rengöringsprodukter kan vara irriterande för ditt urinrör. Om piercingen går igenom urinröret, som Prins Albert, Omvänd Prins Albert, Ampallang och Apadravya, se till att urinera efter rengöring för att rensa ut eventuell rengöringsvätska. Urinering efter sexuell kontakt har samma effekt.

Var förberedd på att din piercing kan blöda, speciellt P.A., Omvänd P.A., Ampallang och Apadravya. Om det är möjligt, försök att ha ett bandage/kompress runt piercingen under de första 1-3 dagarna och byt bandage när det är nödvändigt. Vissa kan blöda väldigt mycket, speciellt under första natten, men det är fullt normalt. Sterila bomullskompresser kan köpas på Apoteket. Det underlättar att undvika blodförtunnande medel så som alkohol, aspirin och andra stimulanter under läkningstiden.

DERMAL ANCHOR & SKINDIVERS

För att din nygjorda anchor eller diver ska läka optimalt, tänk på följande:

– ha din anchor/diver övertäckt med plåster/kompress dygnet runt de första 10 dagarna. Detta håller din anchor skyddad mot smuts, hår, etc och hjälper kroppen att sluta sig bättre runt basplattan.

– utsätt inte din anchor/diver för kroppsvätskor, parfymer/lotions eller smink. Dessa produkter kan vara väldigt irriterande för din nygjorda anchor/diver och kan både förlänga och försvåra läkningen.

– tvätta alltid händerna innan du rengör din anchor/diver.

– låt ingen annan vidröra din anchor/diver under läkning och tänk på att hålla husdjur borta från sängen under läkningen.

RENGÖRING:

Tvätta dina händer först!
Tvätta din anchor/diver 1-2 gånger om dagen första 3-4 veckorna.
Spola försiktigt rent med ljummet vatten för att lösa upp eventuella sårskorpor.
Använd sedan en mild antiseptisk tvål/lösning och rengör runt smycket, låt det sitta kvar max 30 sekunder och spola sedan rent ordentligt.

Man kan även rengöra med saltlösning 1-2 gånger om dagen, men vi föreslår att man väntar med det tills efter första 10 dagarna.

För att rengöra din anchor/diver behöver du:
– rena kompresser eller makeup pads
– antiseptisk tvål/lösning
– koksaltlösning – bäst resultat får du genom att göra din egen saltlösning, men du kan även köpa från Apoteket.

KOKSALTLÖSNING:

Varma saltlösningsbad kan vara bra komplement till att läka piercings. Det hjälper till att dra ut vätska, mildra irritationer och kan förebygga infektioner. De hjälper även till att stimulera cirkulationen i området vilket kan påskynda läkningen. Du kan använda saltlösningsbad för generell läkning, för att ta bort torkad vätska innan rengöring eller en del aktiviteter och för att mildra eventuella irritationer och infektioner.
Vi rekommenderar att du blötlägger din piercing under flera minuter (10-15) minst en gång om dagen och oftare om du har problem med läkning. Snabba blötläggningar på 1-2 minuter kan vara mildrande och sköna mellan normala tvättillfällen.

Havssalt, utan jod, fungerar bäst då det är renast. De flesta bordssalter innehåller extra kemikalier (aluminium, magnesium, jod osv.) vilket kan irritera och svida, samt dextros (socker) som kan orsaka svampinfektioner. Många jodfria salter och koshersalter är naturliga havssalter. Läs innehållsförteckningen: om det endast innehåller sodiumklorid (salt) och eventuellt någon form av kalcium (-fosfat eller -silikat för att minimera klumpar) så är det bra.

För att blötlägga: Lös upp en ½ tesked havssalt i ett glas med två deciliter varmt vatten (destillerat om möjligt). En starkare lösning är inte bättre och kan faktiskt vara skadligt för din piercing. Vinkla glaset och håll det över din piercing 10-15 minuter, men se till att hålla lösningen varm hela tiden.
För piercings i ansiktet eller i öronen kan ett shotglas vara enklare, alternativt sterila kompresser från Apoteket som man blöter och håller emot. Med kompresser kan man behöva byta ut dem oftare då de svalnar snabbare. Efter att du blötlagt din piercing, skölj med vatten och torka torrt med en ren handduk eller pappershandduk.

FÖLJANDE BÖR INTE ANVÄNDAS!!

Alkoholbaserade produkter
Alkohol är på tok för starkt och kan både irritera och torka din hud och därigenom förlänga läkningen. Det kan även bränna och svida och kan eventuellt inte vara så effektivt mot bakterier (när det används ytligt) som man tidigare har trott.
Undvik Klorhexidin, Alsolsprit/lösning och Desivon för daglig och regelbunden rengöring av piercings.

Väteperoxid
Väteperoxid tar död på många bakterier, men förstör även den friska huden runt piercingen. Använder man det under en längre tid kan det kan det till och med hindra din piercing från att läka. Undvik det på alla sätt!

Antibiotiska salvor
Dessa verkar inte längre än två veckor, då din kropp blir mer tolerant mot antibiotikan under den tiden. Just detta gör dem värdelösa när det gäller läkning av piercings. De innehåller även stor andel vaselin, vilket håller syre borta från piercingen och skapar en perfekt och varm miljö för bakterier att frodas i. Den feta barriären gör även att vatten och rengöringsvätskor inte kan nå piercingen effektivt, vilket gör den omöjlig att rengöra.

Hibiscrub
Denna lösning används vid första hjälpen och vid operationer, men skall inte användas till eftervård av piercings. Den är på tok för stark och kan förlänga läkningen.

INFEKTIONER & IRRITATIONER

Om du tar god hand om din piercing, kommer du troligen aldrig att behöva bekymra dig om något av dessa, men i värsta fall så har du lite information här nedan.

INFEKTIONER

Infektioner är följden av att ha blivit utsatt för bakterier och andra smittoämnen, till exempel genom kontakt med smutsiga händer, kroppsvätskor från andra personer, damm, smutsiga smycken, simma i smutsigt vatten osv. De är ofta väldigt enkla att undvika med sunt förnuft och bra hygien (se Hjälpfulla tips och sunt förnuft).
Du kan oftast se att din piercing är infekterad om: området kring din piercing blir rött, svullet, varmt vid beröring eller kliar, utsöndring som är mörkt gul, grön eller blandad med blod, eller om den luktar illa. Piercings i ansiktet är oftast sammanlänkade med en liten vätskefylld finne vid hålet.
Notis: En normal piercing utsöndrar en vit/blekgul vätska under läkning och detta är inte ett tecken på en infektion. Denna utsöndring innehåller döda hudceller, vävnadsvätska och blodplasma och är ett tecken på att det läker. Läkta piercings kan utsöndra en stinkande vit substans från talgkörtlarna. Även detta är normalt och tvättas lätt bort under rengöring. Om utsöndringen är ljust färgad och inte sker i samband med smärta, kliande, rodnad eller svullnad, så är den troligtvis hälsosam. Sköter du om den med rengöring och eventuellt baddar med saltlösning så hålls den ren och fin.

Om en infektion inträffar, TA INTE BORT SMYCKET! Vi har med vår erfarenhet märkt att infektioner lättast tas om hand då en faktisk öppning existerar, så att antiseptiska medel kan komma in i såret och så att utsöndring kan komma ut. Utan ett smycke i kan hålet dra ihop sig och stänga in infektionen. Genom detta går infektionen ifrån att ha varit en lokal och ytlig infektion, till att bli en generaliserad kroppsinfektion. Bortsett från det så förlorar du även din piercing helt i onödan. Blötläggning med varm koksaltlösning är ett bra sätt att ta hand om mindre infektioner. Det hjälper till att dra ut utsöndring och kontaminanter, mildrar vävnaden och stimulerar kroppens naturliga läkningsmekanismer. Med det sagt, så kan en infektion blomma upp igen, även om den försvunnit en gång, om du inte får bort själva grundorsaken till smittan. Var noggrann i din skötsel av din piercing och försök att hitta problemet.

Skulle du få en allvarlig infektion, gå till en läkare. Ha i åtanke att han/hon kanske inte är bekant med en piercings läkningsmönster och eventuella problem. Om du vill behålla din piercing, se till att förklara detta klart och tydligt så ni inte råkar ut för missförstånd. Om en infektion är själva problemet, istället för allergi eller ärrvävnad, så riskerar du inga vidare komplikationer genom att låta smycket sitta i.

IRRITATIONER

Mer ofta än sällan, så har du en irritation och inte en infektion, orsakad av vad som helst som kan sätta tryck på smycket eller hålla det i en onaturlig vinkel. Om din piercing är röd eller svullen precis vid hålet, om din hud fjällar eller utsöndrar vit eller gulaktig vätska eller blod, eller om den har en klump eller bula av missfärgad hud runt sig, så är den troligtvis irriterad.  Detta är tecken på att du utsätter din piercing för överdrivna påfrestningar och misskötsel.

Vanliga orsaker är: kläder som är för tighta över piercingen (navel och bröstvårtor); att man sover på den (navel och broskpiercings); att hålla telefon emot den (örsnibb och broskpiercings); sex för tidigt (genitala piercings); att man fastnar eller får slag eller att man leker med den.
Navelpiercings som låter åt ena hållet har sannolikt blivit utsatt för tryck, antingen ifrån kläder, sova på mage eller att man går ihopsjunken. Även kläder som vanligtvis sitter under naveln kan åka upp och över din piercing när du sitter ned eller lutar dig framåt. Se till att hålla dem borta från din piercing, alltid.

Om din piercing blir irriterad, se till att hitta orsaken till det. Var extra uppmärksam på automatiska rörelser (omedvetet leka med den, dra tungstaven emot tänderna osv.). Oftast så går symptomen bort om du tar bort orsaken till irritationen. Blötläggning med varm saltlösning kan också hjälpa till att underlätta irritationer och kan läka befintliga slitageskador, samt förebygga att infektioner sätter sig i den nya vävnaden. Om det inte hjälper, kontakta oss så hjälper vi till.

ALLERGISKA REAKTIONER

Det finns alltid en möjlighet att levande kroppar reagerar mot främmande objekt som förs in i dem och del personer är extremt känsliga mot vissa smyckesmaterial eller rengöringsvätskor. Allergiska reaktioner tar sig oftast i uttryck som utslag, överdriven och klar utsöndring, rodnad, kliande eller att huden ser ut att dra sig undan från smycket. De dyker oftast upp direkt. När du använder biokompatibla smycken och rekommenderade rengöringsprodukter är allergiska reaktioner sällsynta, men om du tror att du har en sådan reaktion kan du komma in förbi studion så vi kan träffa dig personligen. Ha i åtanke att i många fall misstas irritationer och ärrvävnad för allergiska reaktioner eller infektioner.

LÄKNINGSTIDER

Dessa läkningstider är ungefärliga för väl omhändertagna piercings för de flesta personer. Ha i åtanke att din piercing kan läka snabbare eller ta ännu längre tid. Då de flesta piercings kan ha perioder där de ser bra ut och perioder där de mår sämre, så betyder inte avsaknaden av utsöndring att din piercing är fullt läkt. Fortsätt med den föreslagna eftervården under hela den föreslagna tiden för din piercing. Om din piercing efter denna tid inte längre utsöndrar någon vätska eller har några ”dåliga dagar” och inte har haft det under minst en månad så kan din piercing vara läkt. Om du lyssnar till din kropp och är uppmärksam på vad den gör under tiden, så vet du när din piercing är läkt.

I slutet av läkningen behöver du inte längre tvätta din piercing morgon och kväll, men rengöring en gång om dagen rekommenderas, t.ex. när du tvättar resten av kroppen i duschen. Efter denna tid kan du säkert byta smycke, men du bör inte gå utan smycke i din piercing. Även då hålet blivit ”permanent”, kan det dra ihop sig och göra isättning av ett smycke svårare eller omöjligt. Om du behöver dölja din piercing eller behöver ett smycke som inte är av metall, kontakta oss. Ledstjärnan är, att om du gillar din piercing, ha ett smycke i den.

Piercings i ansikte
Örsnibb: 8-10 veckor
Brosk i örat: 3-6 månader
Näsvinge: 3-6 månader
Septum: 6-8 veckor
Ögonbryn: 8-10 veckor
Erl/Bridge: 8-10 veckor
Tunga: 6-8 veckor
Läpp/Labret: 8-10 veckor
Mouche: 8-10 veckor
Medusa: 8-10 veckor
Smiley: 3-5 veckor
Toungeweb: 3-5 veckor

Bröstvårtor & Navel
Bröstvårta: 3-4 månader
Navel: 4-6 månader

Kvinnliga genitala piercings
Inre Blygdläpp: 4-8 veckor
Yttre Blygdläpp: 3-4 månader
Klitoriskappa: 4-8 veckor
Fourchette: 4-8 veckor
Triangel: 8-10 veckor
Klitoris: 4-8 veckor

Manliga genitala piercings
Prins Albert: 4-8 veckor
Omvänd PA: 4-6 månader
Frenum: 6-8 veckor
Scrotum: 8-10 veckor
Guiche: 8-10 veckor
Dydoe: 10-12 veckor
Ampallang: 4-8 månader
Apadravya: 4-6 månader

Vi hoppas att den här informationen är dig till hjälp, men ha i åtanke att vi inte är några läkare eller magiker. Vi lovar dig att du kommer att lämna vår studio med inget annat än en ren och vacker piercing. De förslag vi har givit dig här, kan vi göra tack vare vår erfarenhet och vår efterforskning inom vårt område. Vad du gör med den är upp till dig.

Du måste lyssna till och vara ansvarig för din kropp. Vi är till för att hjälpa dig, så om du har frågor eller problem, när som helst, är du välkommen att titta in förbi studion eller slå oss en signal. Väl mött!

Kontakta oss

Alla frågor om piercings svarar vi enklast på telefon 0243-68080
eller kom in till oss på Crossroads Hagavägen 37-39, (i rondellen).

Öppettider
Måndag – Fredag 12:00 – 17:00

Brådskande/akuta frågor:
Jonas: 070-8139559 (ENDAST SMS)
Johnny: 070-4986385 (ENDAST SAMTAL)
Går även bra att ställa frågor via Facebook, klicka på Facebook-knappen.

Crossroad Piercing

Hagavägen 37-39
Borlänge, Sweden

+46 243 680 80