Välkommen till Dalarnas enda studio
med lärlingsutbildade bodypiercers!

ÅLDERSGRÄNS VID PIERCING 16 ÅR, ÄR MAN YNGRE KRÄVS MÅLSMANS TILLÅTELSE.

Valet av bodypiercer som ska göra din piercing är ett viktigt sådant då det handlar om förtroende, tålamod och strikt renlighet utav bodypiercern. Rekommendation och rykte är förmodligen det vanligaste sättet att hitta en bra bodypiercer, många utger sig även för att kunna pierca, men ifrågasätt gärna deras utbildning och vart de lärt sig mm.

Här följer några tips och råd som kan vara er till hjälp för att hitta en bra och säker bodypiercer:

Har piercingstudion en åldersgräns?
Om piercingstudion struntar i åldersgränser kan man anta att de är oseriösa och är mer intresserade av dina pengar än av att göra ett bra jobb. Våran åldersgräns är 16 år, är man yngre kräver vi förälders godkännande.

Är piercingstudion kontrollerad av Miljö & Hälsa?
Ett godkännande av dem är ett måste för att någon ska driva en piercingverksamhet.
Be gärna att få en rundvandring och en genomgång av de hygienrutiner studion använder.

Har piercingstudion en autoklav? 
En autoklav används för att sterilisera piercingutrustning och smycken med och ingen studio bör vara utan en sådan! Om piercern säger att dom steriliserar någon annanstans och inte har någon autoklav, gå genast därifrån! Varje seriös piercingstudio ska ha en väl fungerande autoklav och kunna visa papper på att de tar sporprov varje eller varannan månad på sin autoklav.
Dåligt rengjorda verktyg kan orsaka sjukdomar som AIDS och gulsot. Det är därför sjukhus och tandläkare använder sig av autoklaver för att sterilisera sina instrument. Acceptera aldrig någon annan rengöringsmetod. Kokning eller att sprita av smycke och verktyg gör dem inte sterila. Se till att även smycket som ska sättas in har blivit steriliserat och ligger i sterilförpackning.

Gå aldrig till någon person eller företag som tar hål med ”öronpistol”!
Det ökar risken för att hålet blir snett eller att smycket börjar vandra ut mot ytan. Det enda säkra sättet att utföra en piercing är med en speciell piercingnål av samma tjocklek som smycket och en speciell tång, en s.k. pennington-tång. En öronpistol är utformad för att ta hål i örsnibbar och inget annat.

Välj en etablerad bodypiercer.
En oerfaren bodypiercer kan göra hålet för djupt eller för ytligt eller sätta in ett smycke som inte alls passar till din piercing. En erfaren och samvetsgrann bodypiercer vet när han ska säga nej till att utföra en piercing, om det inte lämpar sig för din kropp.

Lita på din magkänsla! 
Om du får ett dåligt intryck av den person som skall utföra din piercing, om piercern är nervös, om det känns ofräscht och stökigt, eller om du känner att allt inte står rätt till kan du bara gå därifrån!

Får du tillräckligt med information? 
Bodypiercern skall ge skötselråd och se till att informationen som behövs för att få en läkt bra piercing finns lätt tillgänglig för kunden.

Använder de handskar? 
Bodypiercern skall arbeta med engångshandskar av nitril, vinyl eller latex. Ser du någon som arbetar i bomullshandskar, gå genast därifrån!

 

Kontakta oss

Alla frågor om piercings svarar vi enklast på telefon 0243-68080
eller kom in till oss på Crossroads Hagavägen 37-39, (i rondellen).

Öppettider
Måndag – Fredag 12:00 – 17:00

Brådskande/akuta frågor:
Jonas: 070-8139559 (ENDAST SMS - svar kan dröja)
Johnny: 070-4986385 (ENDAST SAMTAL - EJ SMS)

Crossroad Piercing

Hagavägen 37-39
Borlänge, Sweden

+46 243 680 80